Tapahtumakalenteri

4.11.2023

Rhodesiankoirien monttumestaruus 2023Lauantai  4.11.2023 - Hämeenkyrö
Rhodesiankoirien monttumestaruus 2022Lauantai  22.10.2022 - Hämeenkyrö
Rhodesiankoirien Monttumestaruus 2023

lauantaina 04.11.2023 - Hämeenkyrö
Tapahtuma alkaa klo 09:00
osoite: tarkempi osoite ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa
Monttumestaruus on epävirallinen leikkimielinen juoksutapahtuma, jossa rhodesiankoirat juoksevat moottorivieheen perässä hiekkakuopalla noin 400-500 metrin matkan ja kaksi tuomaria arvostelee niiden juoksun.

Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus viettää mukava päivä hyvässä koiraseurassa, tutustua juoksulajiin tarkemmin, tavata samanhenkisiä harrastajia sekä kartuttaa koiran juoksukokemusta. Tapahtumassa on myös mahdollisuus juosta koejuoksu menetetyn maastokirjan takaisin voimaan saamiseksi.
Kilpailussa on rhodesiankoirille kolme sarjaa:
- Montun Menopeli, 6 - 12 kk
- Montun Mahtavin Menijä, 1-8 vuotta
- Montun Mahtavin Harmaaparta, yli 8-vuotiaille
- X-luokka, SRB:n jäsenten omistamat muunrotuiset kuin rhodesiankoirat (ei ikäluokkajakoa)

Ilmoittautuminen: Sähköpostilla osoitteeseen srbmaastot(at)gmail.com 21.10.2022 mennessä. Viestin otsikkoon Monttumestaruus 2023 & koiran osallistumisluokka. Ilmoittautuminen on sitova!
Kerro monttumestaruuksiin ilmoittautumisessa seuraavat tiedot:
1) Koiran virallinen nimi, kutsumanimi, ikä ja sukupuoli
2) Mihin luokkaan osallistuu
3) Omistajan yhteystiedot (sposti ja puhelinnumero)
4) Liitä mukaan maksukuittikopio (vain maksetut ilmoittautumiset huomioidaan)
Osallistumismaksu:
SRB:n jäsenten koirat: 20 eur/koira, saman omistajan 2. jne. koira 15 eur/koira.

Ei-jäsenten omistamat koirat: 25 euroa/koira, saman omistajan 2. jne koira 20 eur/koira.
Jäsenten omistamien muun rotuisten koirien X-luokka 20 euroa/koira, 2. jne koira 15 euroa/koira.
Tili: FI06 1247 3000 1018 52 / SRB Viitenumero: 7773
Maksu tulee suorittaa SRB:n tilille viimeistään 21.10.2023.
Mukaan monttuilemaan tarvitset:
- rokotustodistus (tarkastetaan pistokokein)
- koiralle kuristamaton panta
- talutin
- vettä ja kuppi koiralle
- kakkapusseja
- säähän sopivan vaatetuksen, itselle ja koiralle
- koppa ja mantteli sekä mahdollisesti slippi, jos haluat juoksuttaa koirasi kisavarusteissa

Pyynnöstä pikkupennuille tarjotaan mahdollisuus käsiviehevetoihin!
Mikäli sinulla on monttukisaan tai yleisesti juoksuharrastukseen liittyvää kysyttävää, ota yhteyttä juoksulajivastaava Satu Laakso: srbmaastot(at)gmail.com tai mob. 040-512 2121
TERVETULOA VIETTÄMÄÄN MUKAVAA LEIKKIMIELISTÄ MONTTUPÄIVÄÄ VAUHDIKKAAN MAASTOJUOKSUHARRASTUKSEN PARISSA!
*** Valokuvaamme tapahtumassa. Huomioithan, että ilmoittamalla koiran tapahtumaan hyväksyt tapahtumassa otettujen valokuvien julkaisemisen yhdistyksen medioissa ja yhdistykseen liittyvissä medioissa.

11.11.2023

Open Show 2023Lauantai  11.11.2023 - Porskin halli, Porvoo

Open Show 2023

Rhodesiankoirien epävirallinen ja leikkimielinen näyttely Open show 2023 järjestetään lauantaina 11.11.2022 Porskin hallissa, Vanha Hämeenlinnatie 21, 06100 Porvoo.

Open shown tuomarina toimii Nina Lindqvist (kennel Lumottu), joka on uunituore rhodesiankoirien ulkomuototuomari.
ninalindqvist.jpg


Lämmin kiitos kutsusta arvostelemaan rhodesiankoirien tämän vuoden open show!

Monille olen varmasti tuttu hahmo jo vuosien takaa, mutta onneksemme rodun parissa on myös paljon uusia ihmisiä. Ensimmäinen rhodesiankoirani oli Eddie (Harjaselän Peto 2006-2017). Eddien kanssa ei ollut tarkoitus harrastaa mitään, ja kerroinkin sen kasvattajalle Sanna Alkiolle, että minulle voisi antaa se vähiten lupaavan pennun. Eddiestä kasvoi suuri ja komea, mutta aivan liian suuri näyttelykoiraksi ja komeuskaan ei välittynyt ihan kaikille. Eddien siskon Aavan omistaja Pinja sai kuitenkin minutkin innostumaan koiranäyttelyistä, ja niinpä kiersin tämän 76,5 cm korkean komistuksen kanssa näyttelyissä ulkomaita myöten. Eddien vahvuudet oli kuitenkin käyttöpuolella, ja se voitti Kimbia Chumo-kiertopalkinnon vuonna 2008 ja saavutti jäljestysvalionarvon Suomessa ja Ruotsissa. Seuraavat rhodesiankoirani hankinkin sitten jo enemmän myös koiranäyttelyt mielessä, ja olenkin kiertänyt koirieni kanssa näyttelyissä Italiaa ja Englantia myöten varsin hyvällä menestyksellä.

Vuosien varrella koiraharrastaminen on jalostunut aina vain syvällisempään suuntaan, ja nykyään kasvatan rhodesiankoiria pienimuotoisesti kennelnimellä Lumottu. Omien koirieni kanssa olen harrastanut vuosien varrella maastojuoksua, agilitya, mejää ja noseworkia. Olen rotujärjestömme puheenjohtaja, ja edustaja Kennelliiton valtuustossa. Kansainvälistä yhteistyötä teen todella aktiivisesti, ja olen rodun Maailman Kongressin (RRWC) terveyskomitean jäsen. Viime syksynä läpäisin Kennelliiton ulkomuototuomarikurssin pääsykokeen, ja toukokuussa 2023 pätevöidyin tämän suuresti rakastamani rodun ulkomuototuomariksi. Kesän aikana pätevöidyin myös dalmatiankoiralle ja pesukarhukoiralle.

Jo vuonna 2017 arvostelin rhodesiankoirien epävirallisen erikoisnäyttelyn Venäjällä. Syyskuussa 2023 sain upea mahdollisuuden arvostella rhodesiankoirien erikoisnäyttelyssä Tsekeissä yhdessä yhdysvaltalaisen Denise Flaimin kanssa. Kahden päivän aikana sain kunnian arvostella noin 200 rodun edustajaa!

There is only one extreme feature in a ridgeback, and that’s the total absence of extremes. Näin lausui 90-luvulla norjalainen Stig “Nalle” Carlson, eikä hän olisi voinut olla enempää oikeassa. Minulle ihanteellinen rodun edustaja on tyylikäs ja tasapainoinen vailla minkäänlaista liioittelua. Ihanneyksilön liikkeet ovat vaivattomat ja maatavoittavat, mutta eivät millään tavalla näyttävät.

Odotan todella innolla open showta ja toivon, että tapaan siellä mahdollisimman monta rodun edustajaa pennuista hopeakuonoihin!

* * * * 

Open showhun ovat tervetulleita kaikki virallisesti rekisteröidyt rhodesiankoirat, sopiva luokka löytyy ihan jokaiselle! Kokemusta koiranäyttelyistä ei tarvita, paikan päällä opastetaan tarvittaessa myös ensikertalaisia.

Huom! Mukana myös Megamini-luokka, johon voi osallistua Suomen Kennelliiton rokotusmääräykset täyttävä pentu, joka ei ole täyttänyt 5 kk!

Tapahtuman kotisivut

19.11.2023

Rhodesiankoirien ulkomuodonjalostustarkastus 2023Sunnuntai  19.11.2023 - Niittyrinne 2 A, 02770 Espoo

Paikkana Espoon keskuksessa SKL:n koulutustila, osoite: Niittyrinne 2 A, 02770 Espoo

Tarkastajina toimivat ulkomuototuomari Paula Rekiranta sekä rhodesiankoirakasvattaja Satu Laakso.

Alustava alkamisajankohta klo 11, järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa alkamisajankohtaa ilmoittautumismäärän mukaisesti. 

Ulkomuodon jalostustarkastuksessa koiran rakenne arvioidaan yksityiskohtaisesti. Tarkastus pohjautuu rotumääritelmään, jalostuksen tavoiteohjelmassa asetettuihin tavoitteisiin sekä rotukohtaisiin ohjeisiin. Ulkomuodontarkastukseen osallistuvan rhodesiankoiran tulee olla vähintään 2-vuotias.

Tarkastuksen hinta on 45 euroa/koira (SRB:n jäsenten omistamat koirat) ja 60 euroa/koira (ei-jäsenten koirat). Ulkomuodon tarkastuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, paikkoja tarkastukseen on 14 kpl. Tarkastuksen toteutumiselle osallistuvien koirien minimimäärä on viisi (5).

Rhodesiankoirien ulkomuodon jalostustarkastustuloksen tulevalle koiralle tulee ostaa sähköinen lähete Omakoiran kautta. Ostettu lähete pitää ilmoittaa SRB:n jalostustoimikunnalle, jotta voimme kirjata koiran tarkastuspöytäkirjan Kennelliitolle KoiraNettiin.

Ilmoittautuminen aukeaa 01.11.2023 klo 09:00, viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.11.2023.

Ilmoittautumiset jalostustoimikunnalle sähköpostitse: jalostustoimikunta[at]ridgeback.fi

Maksutiedot saa ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoittautuminen on vahvistettu vasta kun ilmoittautumisten vastaanottajalle on toimitettu maksukuittikopiot ulkomuodonjalostustarkastuksen ilmoittautumismaksusta ja SKL:n sähköisestä lähetteestä. 

Ilmoittautuminen on sitova!

Tilaisuus on kaikille Suomen Ridgeback-yhdistyksen jäsenille avoin eli otamme tilaisuuteen myös yleisöä. Toivomme myös yleisöksi tulevien ilmoittautuvan etukäteen jalostustoimikunnalle sähköpostitse.

Yleisön ilmoittautumiset viimeistään 15.11.2023: jalostustoimikunta[at]ridgeback.fi

Kyselyt: jalostustoimikunta[at]ridgeback.fi / Nea Boman 0400 501 897

Jalostustoimikunta pyrkii järjestämään ulkomuodon tarkastuksia tarvittaessa, vähintään kerran vuodessa. Ulkomuodon jalostustarkastuksien osalta koirien omistajat voivat ottaa yhteyttä jalostustoimikuntaan ja ilmaista kiinnostuksensa osallistua tarkastukseen. Minimimäärä ulkomuodon jalostustarkarkastuksen toteutumiselle on viisi (5) koiraa.

*** Valokuvaamme tapahtumassa. Huomioithan, että ilmoittamalla koiran tapahtumaan hyväksyt tapahtumassa otettujen valokuvien julkaisemisen yhdistyksen medioissa ja yhdistykseen liittyvissä medioissa.