Uutta kotia etsivät rhodesiankoirat

copyright_pinja_kontala.jpg

Rhodesiankoirien uudelleensijoituksen yhdyshenkilö toimii yhdistyksen hallituksen alaisuudessa ja hänen tehtävänään on auttaa niitä perheitä/henkilöitä, jotka joutuvat luopumaan rhodesiankoirastaan syystä tai toisesta. Yhteyshenkilö auttaa uuden kodin etsimisessä ja valinnassa, jotta kodinvaihtaja saisi itselleen uuden luotettavan, pysyvän ja rakastavan kodin.

Joudutko luopumaan rhodesiankoirastasi muuttuneen elämäntilanteen tai muun syyn takia? Otathan yhteyttä!

Voit ilmoittaa halukkuudestasi tarjota rhodesiankoiralle kodin vaikka tällä sivulla ei olisi yhtään ilmoitusta. Yhdyshenkilö voi tällöin mahdollisesti ottaa yhteyttä jo ennen ilmoituksen julkaisua.

Yhteyshenkilö:

Maaret Ridanpää
Puh: 040 549 6820
Sähköposti: maaret.ridanpaa(at)gmail.com

*************

Uutta kotia etsivät rhodesiankoirat:

****************
Roki, 3v. uros

Elämäntilanteen muuttuessa uutta kotia etsii 3v leikkaamaton rhodeuros "Roki". Roki on ollut terve, mutta kaikki ruoka ei sovi vatsalle. Roki on elänyt narttubokserin kanssa ja uudessakin kodissa voisi olla hyvä löytyä narttu kaveriksi. Perheessämme on myös kaksi pientä lasta ja Roki tulee lasten kanssa toimeen. Roki on kuitenkin vähän säikky ja arka ja esim. lasten nopeat liikkeet voivat helposti säpsäyttää. Uudet tilanteet stressaavat ja tuntemattomia ihmisiä kohtaan Roki saattaa olla pelokas ja varautunut, ei kuitenkaan aggressiivinen.

Roki on asunut maalla eikä sovellu luonteensa vuoksi kaupunkiin, se olisi varmasti liian stressaava ympäristö. Roki on pääasiassa tottunut ulkoilemaan vapaana omassa pihassa, pelolla ja metsässä. Rokilla on jonkin verran riistaviettiä, mutta kauas ei ole koskaan lähtenyt, sen verran on ihmisen perään. Hihnassa rähjää herkästi vastaan tuleville koirille.

Yksinolo on ainakin toisen koiran kanssa onnistunut hyvin. Jotain pieniä tuhoja on välillä tehnyt, mutta koirat ovat olleet aika rajatussa tilassa. Oman perheen kanssa ja rauhallisessa ympäristössä Roki on aika lupsakka ja ihmisrakas tapaus, mutta vaatii varmasti aikaa luottamuksen rakentamiseksi. Roki asuu Kanta-Hämeessä.

Yhteydenotot Ridgeback-yhdistyksen yhdyshenkilön kautta.

***
Ciara, 2v. narttu
Ciara on 2-vuotias, terve ja steriloimaton rhodenarttu. Hän rakastaa nukkua yöt peiton alla ja löhöilee mielellään aamulla pitkään. Ciara on erittäin oppimishaluinen ja sillä on paljon energiaa. Olemme kokeilleet erilaisia harrastuksia kuten doboa, klicker-treenamista ja agilitya. Olemme kokeilleet myös ID- ja kanttarellietsintää, mutta ne jäivät kesken muuton takia. Ciara tykkää oppia uusia asioita klicker-treenamalla ja innostuu joskus näyttämään kaikki temppunsa kuten pyöriä, hypätä, "leikkii kuollutta" jne.

Ciara on asunut pennusta asti kahden kissan kanssa ja on tullut hyvin toimeen niiden kanssa. Ciara tulee toimeen uroskoirien kanssa, mutta on valikoiva narttujen suhteen.

Ciara on erittäin arka tuntemattomia ihmisiä kohtaan, esimerkiksi haukkuu voimakkaasti tielle juttelemaan jääneelle ihmiselle. Tätä ongelmaa ei ole, jos tuntemattomalla on koira. Silloin tämä ihminen voi lähestyä Ciaraa ja Ciara voi mennä tervehtimään ystävällisesti. Ciara ei pidä tuntemattomien kosketuksesta, erityisesti jos sen päätä lähestytään. Valitettavasti pienet lapset ei käy. Luottamansa ihmisen kanssa Ciara on aivan ihana ja hänen kanssaan voi tehdä monia asioita.

Toivon että Ciara saisi kodin, jossa olisi mahdollisesti koirakaveri ja koti olisi enemmän maaseudulla kuin kaupungissa. Ciara ei ole helppo koira ihmisarkuuden vuoksi ja siksi tulevalla omistajalla on oltava paljon koiratuntemusta.

Jos olet kiinnostunut tutustumaan Ciaraan ja mahdollisesti antamaan hänelle turvallisen ja huolehtivan kodin, otathan yhteyttä shimela.frederick@gmail.com tai puh. 044 5304953 (Helsinki).

***