Jalostustoimikunnan uutiset:

Rhodesiankoirien ulkomuodon jalostustarkastus viralliseksi

Maanantai 26.9.2022 klo 13.04


SKL:n JTT hyvinvointityöryhmä on hyväksynyt rhodesiankoirien ulkomuodon jalostustarkastuksen viralliseksi ja tulokset tallennetaan tietokantaan. Aiemmin saatuja tuloksia, vuodet 2020-2021, voi tallentaa vain omistajan takautuvasti Omakoirasta tilaamalla sähköisellä lähetteellä.
Sähköinen lähete tilataan Omakoiran kautta kuten terveystutkimustenkin sähköiset lähetteet. Lähete maksetaan tilaamisen yhteydessä (2 eur). Kun omistaja on tilannut ja maksanut taannehtivasti tallennettavan lähetteen, tulee hänen ilmoittaa Suomen Ridgeback -yhdistys ry:n jalostustoimikunnalle, että haluaa koiran X ulkomuodon jalostustarkastuksen, joka toimitettiin ajankohtana X, kirjattavan Kennelliiton jalostustietokantaan. Tällöin jalostustoimikunta tallentaa pyydetyn pöytäkirjan Omakoiran kautta jalostustietojärjestelmään.
Jalostustoimikunta tallentaa vuoden 2022 ja sen jälkeen järjestettävien ulkomuodon jalostustarkastuksien jalostustarkastuspöytäkirjat Omakoiran kautta jalostustietojärjestelmään. Tarkastuksen voi tallentaa vain koirille, joilla lähete on tilattuna.
Vuoden 2022 ja sen jälkeen ulkomuodon jalostustarkastukseen tulevien koirien omistajien on hyvä muistaa jo ennen tarkastuspäivää tilata tarvittava sähköinen lähete ja ilmoittaa jalostustoimikunnalle, että haluaa tarkastuksen kirjattavan Kennelliiton jalostustietokantaan.