Jalostustoimikunnan uutiset:

Kuolinsyy KoiraNet-tietokantaan

Lauantai 16.1.2021


Oletko menettänyt rakkaan rhodesiankoirasi?
Jalostustoimikunta haluaa muistuttaa omistajia kirjaamaan Kennelliiton jalostustietokantaan (KoiraNet) koirien kuolinaikoja ja -syitä. Tilastollisesti olisi hyödyllistä, että niin nuorena kuin yhtälailla myös vanhana menehtyneiden koirien tiedot tallennettaisiin viralliseen tietokantaan.

Tietokantaan voit tallentaa lähiaikoina menehtyneen koirien tiedot, mutta myös jo vuosia sitten menehtyneiden koirien tietoja.

Ohje kopioitu Kennelliiton nettisivuilta:
Kuolinilmoituksen voi tehdä helpoimmin Omakoira-palvelussa tai Omakoira-mobiilisovelluksessa (nämä palvelut käytössä jos olet Suomen Kennelliton jäsen).
Jos kuolinilmoitusta ei ole mahdollista tehdä sähköisesti, voi sen tehdä myös vapaamuotoisena kirjallisena ilmoituksena. Ilmoituksessa tulee näkyä koiran nimi ja rekisterinumero, kuolinaika ja -syy sekä omistajan allekirjoitus. Ilmoituksen voi skannata tai valokuvata ja lähettää sähköpostin liitteenä osoitteeseen: rekisterointi@kennelliitto.fi tai postitse: Suomen Kennelliitto - Showlink Oy, PL 20, 79101 Leppävirta.

Kuolintietoja sekä sairaustietoja voi halutessaan ilmoittaa myös jalostustoimikunnalle osoitteeseen jalostustoimikunta@ridgeback.fi, mutta KoiraNettiin tiedon pystyy lähettämään vain koiran omistaja itse.