30 vuotta yhtä juhlaa!

(pict: ©The Definitive Rhodesian Ridgeback -photo from Hutchingnston´s Dog Encyklopedia 1935 VERNON BRISLEY -"VIKING KENNEL" and FIVE OF HIS DOGS )

Tänä vuonna juhlitaan Suomen Ridgeback-yhdistys ry:n 30-vuotista taivalta. Yhdistyksen perustivat vuonna 1988 Leni Finne, Maria Björkas, Marianne Gellin, Päivi Rantasalo ja Sari Työläjärvi. Näistä Finne, Gellin ja Rantasalo ovat nykyään yhdistyksen kunniajäseniä. Kuluneiden 30 vuoden aikana yhdistyksen jäsenmäärä on moninkertaistunut asettuen noin 300 jäsenen tuntumaan. Koiramäärä kasvanut vuoden 1988 muutamasta yksilöstä nykyiseen yli 800 yksilöön. 

Suomen Ridgeback-yhdistys ry on rotua harrastava yhdistys, ja sen rotujärjestö on Suomen Seurakoirayhdistys ry. Yhdistys on jäsenenä myös Suomen Kennelliitossa ja Suomen Vinttikoiraliitossa. 


Juhlaviikonlopun ohjelmaan kuuluu muun muassa mukavaa yhdessäoloa rodun harrastajien kesken, eRRkkari lemmikkiluokkineen, jalostustarkastus ulkomuodon osalta sekä seikkailurasteja. Viikonloppu huipentuu iltajuhlaan, jossa nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta mukavassa porukassa! Seuraa uutisointia Facebookissa!

Yhdistyksen ensimmäinen ikioma eRRkkari järjestettiin vuonna 2008 Lahdessa. Tuolloin tuomarina toimi Cheryl Currie Australiasta. Koiria oli mukana lähes 70. Tämän jälkeen eRRkkari on kahta poikkeusta lukuunottamatta (2009 ja 2010) järjestetty vuosittain. Esittelemme menneiden vuosien voittajia kevään ja kesän aikana juhlaviikonlopun Facebook-sivulla!
2008, Lahti Okawe Eeben Agave Cheryl Currie, AUS
2011, Tampere Tarujen Wedzera Liz Megginson, SA
2012, Kotka Djungelkattens Imageridged Impala John Sigve Berg, S
2013, Somero Tarujen Wedzera Franz Zimmermann, AT & Angela Dohnal, AT
2014, Helsinki Grand Cortege July Sun Orit Nevo, ISR & Richard Van Aken, SA
2015, Porvoo Tarujen Abigaile Leni Finne, FI
2016, Hämeenlinna Bawabu Efie Ezenma Sandra Piscedda, IT & Perttu Stålberg, FI
2017, Varkaus Vastakarva Klara Af Minos Henk Salm, NED
2018, Hollola Dianna Brennan, AUS & 
Elena Ruskovaara, FI

Kuvateksti