Väinön Malja

Väinön maljan lahjoittavat jaettavaksi kiertopalkintona Suomen Ridgeback yhdistys r.y.:n järjestämässä metsästyskoirien jälkikokeessa Väinön omistajat Niina Lukkariniemi ja Antti Kangas. Palkinto jaetaan ensimmäisen kerran 1.6.2008.
 
Palkinto luovutetaan voittajaluokassa parhaan tuloksen saavuttaneelle Suomen Ridgeback yhdistyksen jäsenen omistamalle rhodesiankoiralle. Mikäli koirat ovat tasapisteissä ratkaisevat arvostelleet tuomarit voittajan ja mikäli he eivät löydä eroa koirien välillä, ratkaistaan voittaja arvalla. Jos yksikään koira ei saa voittajaluokasta tulosta, luovutetaan palkinto avoimessa luokassa parhaan tuloksen saavuttaneelle koiralle. Tasapisteissä toimitaan kuten edellä.
 
Palkinto kiertää vuoteen 2013 asti jolloin sen saa omakseen koira, jolla on siihen eniten kiinnityksiä. Tasatilanteessa palkinnon saa koira, jonka koepistekeskiarvo on paras. Palkinto lakkaa kiertämästä ennen vuotta 2013 jos yhdellä koiralla on siihen neljä kiinnitystä. Toivomme, että palkinnon lopullinen omistaja hankkisi Väinön maljan tilalle uuden kiertopalkinnon.
 
Palkinnon mukana kiertää kirja, johon saaja lisää koiransa kuvan, virallisen nimen ja kutsumanimen, koepaikan, -ajan, arvostelleen tuomarin nimen, koiran saavuttaman tuloksen (muodossa VOI 1, 4X p.) sekä koiran koeselostuksen. Palkinnon saaja myös kaiverruttaa palkintoon koiran virallisen nimen, päivämäärän, koepaikan ja koetuloksen.

Väinön malja-voittajat

2012 Ikimba Tukufu "Nando", tulos VOI1, 47 pistettä, om. Noora Husu
2011 Harjaselän Neidonkello
2010
Bawabu Pelelezu Pwagu, "Make”, tulos VOI 1, 49 pistettä, om. Juha-Pekka Lievola
2009 Mbwasimba Mwujiza Fabayo, "Paavo", tulos VOI 2, 34 pistettä, om. Päivi Sihvonen
2008 Mbwasimba Mwujiza Fabayo, "Paavo", tulos VOI 3, 24 pistettä, om. Päivi Sihvonen